17 Nisan 2023 Pazartesi

Guerlain - İdylle (2009)

 

Ay nihayet ne zamandır niyetlenip uğrayamadığım parfüm blogumlayım! Epey zaman oldu ve ben bu arada çok fazla koku ile haşır neşir oldum, bilahare  yaziciim efendim hepsini...

Usta parfümör Thierry Wasser'ın güzelim İdylle ile birlikteyiz bugün. Önce notalarını sayalım: Beyaz çiçekler, liçi meyvesi, ahududu, leylak, şakayık ve ana notalar misk, paçuli ile parfümün kalbi olan gül...

Wasser'ın ilk kadın kokusu imiş bu Guerlain evi için aynı zamanda. Öncelikle ben bu arı şişelerinin şıklığına, dizaynına bayıldığımı söylemeliyim. İdylle kelime anlamı olarak romantizm demek imiş, şey ya da onun gibi bir şey işte... :D İlkin bir gözyaşı şişesinde sunulmuş.



Ben bu kokuyu Ankara Havalimanında kokladım iki yıl evvel ve koklar koklamaz aşık olup hemen bir şişe aldım. Görüldüğü üzre bayağı da kullandım ve bitince tekrar alacağım kendilerini... Çünkü koku güzelliğinden ziyade manevi bir değeri de var... Bende kalsın efenim bu konulara girmeyelim... .))

Ne diyorduk? Bendeki hissiyatını anlatacaktım parfümün. Bana koku saf, duru bir güzellikteki genç bir kızı hatırlatıyor... Başında envai çeşit çiçeklerden bir taçla gül bahçesinde gezinir gibi... Koku benzerliği olarak Narciso R. For Her örneğini verebilirim ancak Guerlain İdylledeki o iç gıdıklayıcı leylaktan ve meyvemsilikten yoksun Narciso R. For Her .

Kocaman Öpücükler.
 .
 .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder